KNVB wil Van Basten

De KNVB onderneemt opnieuw een poging Marco van Basten te strikken voor de functie van bondscoach voor het Nederlands elftal onder 19 jaar, dat volgend jaar in eigen land om de wereldtitel speelt. De voetbalbond heeft inmiddels een verzoek bij Ajax neergelegd om met de voormalige wereldster te mogen praten. Van Basten, nu nog assistent-trainer van Jong Ajax, zou de opvolger van Ruud Gullit moeten worden, die volgend seizoen trainer bij Feyenoord is.

In een eerder stadium bedankte Van Basten voor de eer. Bondsvoorzitter Jeu Sprengers noemt hem de beste kandidaat. ,,Marco heeft toernooi-ervaring en uitstraling.'' Van Basten reageerde gisteravond terughoudend. ,,Ik blijf liever bij Ajax, maar zolang ik nog niets heb gehoord over contractverlenging, houd ik een slag om de arm.'' Ajax wil binnen maand met Van Basten praten.