Gentechnologie betekent macht over ons voedsel 3

3Patrick Moore die ageert tegen de modified food-aversie van Greenpeace heeft iets met deze organisatie gemeen: ook hij houdt zich bezig met suboptimalisatie. Betrokken als beiden zijn lees ik over voorstellen, campagnes, acties en andere inzet teneinde de mensheid een beter bestaan te geven. Zou het echter niet raadzamer zijn te onderkennen dat dit alles `gerommel in de marge' is en dat eigenlijk de groei van de mensheid een halt toegeroepen moet worden? Alle huidige inspanning om eenieders bestaan te verbeteren is ten dode opgeschreven bij een immer uitdijende wereldpopulatie, en gen-voedsel, goed of slecht, zal onontkoombaar zijn. De bevolking van Europa zal deze eeuw gaandeweg afnemen, daarentegen groeien Noord-Amerika, Afrika en Azië (India!) als nooit tevoren. Misschien zouden Greenpeace en Patrick Moore daar wat kinder-beperkende bewustwording kunnen kweken in plaats van biologische tomaten?

    • Hans Brooymans