Gentechnologie betekent macht over ons voedsel 2

2Eindelijk durft NRC Handelsblad een degelijk tegengeluid te laten horen tegen de ongefundeerde hetze die er al jaren gaande is tegen de technologische ontwikkeling op het gebied van de genetische modificatie en nog wel van de oprichter van Green Peace, Patrick Moore.

Was men met goede argumenten en een gedegen wetenschappelijk onderzoek gekomen waarom GM niet zou kunnen, dan zou een discussie op niveau hebben kunnen plaatsvinden, maar daar is helaas nooit sprake van geweest, want Greenpeace en medestanders staan met lege handen. Het onderwerp is geheel in de emotionele sfeer getrokken.

We hebben nu een moratorium van bijna vijf jaar achter de rug. Het wordt tijd dat politici en weldenkende mensen die zich het hoofd niet op hol laten brengen, inzien dat er ook wel eens gekeken mag worden naar de zegeningen die GM de mensheid kan brengen. Ze worden door Patrick Moore toegelicht. Alleen al het terugdringen van de milieuverwoestende bestrijdingsmiddelen zou meer dan voldoende reden zijn om op verantwoorde wijze deze techniek te gaan toepassen.

    • Netty van Lookeren Campagne Laren