Voetballers van Leicester vast in Spanje

Zes voetballers van Leicester City worden in Spanje vastgehouden op verdenking van seksueel misbruik van drie Duitse vrouwen. Volgens de club houden zij vol onschuldig te zijn.

Het incident vond plaats tijdens een trainingskamp van Leicester City in de Spaanse badplaats La Manga.

De drie Duitse vrouwen beschuldigen de negen spelers ervan dat ze in dronken toestand hun kamers zijn binnengedrongen en hen misbruikten. De vrouwen hebben de politie bebloede kleding gegeven en een armband die van een van de spelers zou zijn afgepakt. Artsen troffen bij de vrouwen onder meer blauwe plekken aan. De drie zouden de vermeende daders via foto's hebben geïdentificeerd.

Aanvankelijk had de politie negen spelers van de Engelse club aangehouden. Drie van hen zijn gisteren vrijgelaten. Het zou gaan om de Duitse middenvelder Steffen Freund, de Griekse international Nikos Dabizas en de Britse reservedoelman Danny Coyne. De zes die nog vastzitten, zijn volgens de Engelse televisiezender Sky Sports: Paul Dickov, Lilian Nalis, Matt Elliott, Frank Sinclair, Keith Gillespie en James Scowcroft. Dit zestal is nog niet in staat van beschuldiging gesteld.

Het bestuur van Leicester City heeft tijdens het onderzoek zijn volledige medewerking aan de Spaanse politie toegezegd. De rest van de voetbalselectie is teruggevlogen naar Engeland, alleen teammanager Adams is achtergebleven in Zuid-Spanje. Leicester City is degradatiekandidaat in de Premier League, de hoogste afdeling van het Engelse profvoetbal.

Het is niet voor het eerst dat spelers van Leicester in La Manga in opspraak raken. Zo liet oud-speler Stan Collymore bij een eerder trainingskamp al eens het brandalarm afgaan en barstte Gascoigne in hetzelfde oord in woede uit toen hij in 1998 hoorde dat hij uit de selectie voor het WK was gezet. Gascoigne, een notoire drinkeboer en relschopper, verbouwde vervolgens zijn hotelkamer.