Verder verschenen:

Droevige Dora is een mooi nieuw prentenboek van Tony Ross (illustraties) en Jeanne Willis over een depressieve koe die er door een lammetje weer bovenop wordt geholpen. Zwierige, originele tekeningen; zoals die waarop het lammetje een gekleurde uiersok voor zijn vriendin breit. (Sjaloom, vanaf 6 jaar, €9,95)

Een nieuwe reden om De Gruffalo van Julia Donaldson en Axel Scheffler (illustraties) aan te schaffen; het onweerstaanbare verhaal over de bluffende muis en het bange monster is nu uitgegeven met dikke kartonnen pagina's waarin zes puzzels van twaalf stukjes zitten. Puzzelstukjes blijven ook na meer keer puzzelen nog in de pagina's vastzitten. (Lemniscaat, vanaf 6 jaar, €14,95)

In Volle buiken beschrijven Rindert Kromhout en Eric Smaling (ook de auteurs van De prijs van poep) `de reis van voedsel van grond tot mond'; ideaal boek voor het voorbereiden van een spreekbeurt, te saai voor thuisconsumptie. (Leopold, 10+, €15,95)

Het Wilhelmus, aanstekelijk toegelicht door Willem Wilmink, is opnieuw uitgegeven (oorspronkelijke uitgave 1993). Dit keer in zakformaat en met een gladde kaft in oranje hoogglans. Wouter Tulp maakte er komische pentekeningen bij. Ooit bedoeld als kinderboek, maar in deze uitgave waarschijnlijk vooral populair als cadeautje voor volwassenen. (Van Goor, €9,95)

    • Monique Snoeijen