Republikeins Genootschap ziet aanhang groeien

Het Nieuw Republikeins Genootschap ziet de aanhang fors groeien. Het genootschap telt op dit moment meer dan duizend leden. Daar komen daar elke maand nieuwe aanhangers bij. Dat meldde de woordvoerder vandaag. Het genootschap zet zich in voor afschaffing van de monarchie. Het ledenaantal heeft vooral een vlucht genomen na de kwestie Jorge Zorreguieta, concludeert de zegsman. Ook de affaires rond prinses Margarita en Mabel Wisse Smit hebben het imago van Oranje geen goed gedaan, zegt hij. Het genootschap werd in 1998 opgericht en was tot 2000 een kleine club met op het hoogtepunt 165 leden. In januari 2003 telde het genootschap nog geen achthonderd leden. Op 1 januari 2004 waren er meer dan duizend aanhangers. Naast het Nieuw Republikeins Genootschap, waar iedereen lid van kan worden, bestaat er een Republikeins Genootschap. Dit kleine, besloten genootschap kent slechts enkele leden. Het werd in 1996 opgericht door Pierre Vinken en Martin van Amerongen.