PSV loot opnieuw Auxerre

PSV speelt in de achtste finales van het UEFA-Cuptoernooi volgende week donderdag eerst een uitwedstrijd tegen Auxerre. Twee weken later volgt de return in Eindhoven. Dat heeft een loting gisteren uitgewezen in het Zwitserse Nyon.

De Franse provincieclub Auxerre is geen onbekende voor PSV. Vorig seizoen zaten beide ploegen in dezelfde poule in de eerste ronde van de Champions League. Toen won PSV thuis met 3-0, nadat uit met 0-0 was gelijk gespeeld. Beide clubs werden destijds uitgeschakeld in de poule.

Eerder dit seizoen was FC Utrecht in het UEFA-Cuptoernooi minder succesvol tegen Auxerre. Na een gelijkspel 0-0 in Nieuw-Galgenwaard won Auxerre op eigen veld simpel met 4-0. De ploeg van trainer Roux, die al circa veertig jaar aan de club verbonden is, staat momenteel vijfde in de Franse competitie. Vorig seizoen eindigde Auxerre op de zesde plaats in de nationale liga.

Bekendste spelers bij de club uit Bourgondië zijn de Ivoriaanse aanvaller Kalou die eerder voor Feyenoord uitkwam en de Franse international Cissé. De verdediger én international Mexès wordt beschouwd als een van de grootste talenten van Frankrijk. Auxerre staat sowieso bekend om zijn goede jeugd en heeft de afgelopen jaren onder leiding van Roux veel internationals opgeleid.

Bij PSV reageerden trainer en spelers niet erg positief op de loting. ,,Franse ploegen worden vaak onderschat'', wist linksbuiten Arjen Robben. ,,Het is een zware tegenstander met een goede verdediging die we niet mogen onderschatten'', sprak coach Guus Hiddink.

Mocht PSV na twee duels tegen Auxerre als winnaar tevoorschijn komen, dan treft de landskampioen volgende maand in de kwartfinales de winnaar van de duels tussen Real Mallorca en Newcastle United. Bij de Spaanse club speelt oud-PSV'er Arnold Bruggink. Bij de Engelse club is voormalig PSV-coach Bobby Robson de trainer.

De andere zes duels in de achtste finales zijn: Celtic-Barcelona, Gençlerbirligi-Valencia, Bordeaux-Club Brugge, Benfica-Internazionale, Liverpool-Olympique Marseille, Villareal-AS Roma.