Molukse wijk tegen vreemden

In Sittard zijn gisteren bewoners van twee straten in opstand gekomen tegen de toewijzing van een leegstaande woning aan een Nederlands gezin. De wijk bestaat volledig uit Molukkers en zij wensen geen niet-Molukkers in hun wijk. Ze hebben dit aan woningcorporatie WVS in Sittard laten weten. Ook hingen de bewoners een spandoek op met het opschrift: ,,De Molukse wijk is alleen voor Molukkers'. Het ministerie van WVS reageerde vandaag geschrokken. De toewijzing van de woning aan het Nederlandse echtpaar wordt opnieuw ,,in beraad genomen', zei een woordvoerster. WVS gaat met de Molukkers praten om ,,misverstanden' uit de wereld te helpen.

Gerectificeerd

Molukkers

In het bericht Molukse wijk tegen vreemden (5 maart, pagina 3) is sprake van `het ministerie van WVS'. Bedoeld is woningstichting WVS in Sittard.