`Meer water dan paling'

De Consumentenbond hekelt het inspuiten van gerookte palingfilets door visproducenten met een mengsel van water en eiwit. De bond heeft in een onderzoek onder elf merken palingfilets die worden verkocht in supermarkten, bij zeven soorten runder-DNA aangetroffen. Door het inspuiten van de filets kan het gewicht van het stukje vis met ongeveer 10 procent toenemen.

,,De consument die dit soort `plofpaling' koopt, krijgt minder paling en meer water voor zijn geld'', zo waarschuwde de bond vrijdag in zijn nieuwsbrief Gezond. De bond wijst erop dat het niet verboden is om een waterbindend mengsel toe te voegen aan paling. Ook is het in principe niet van invloed op de smaak, of schadelijk voor de gezondheid. Wel wordt de consument volgens de Consumentenbond op het verkeerde been gezet.