Eigen nieuws

Mahmoud is de beste gids

Wij zijn in de krokusvakantie naar Egypte geweest. We gingen met het vliegtuig naar Kairo, daarna met een vliegtuig naar Aswan, met een boot over de rivier de Nijl naar Luxor en toen weer vliegen naar huis.

De hele reis hadden we dezelfde gids en hij was hartstikke cool. Hij heette Mahmoud, wat ze in Egypte uitspreken als Magmoet. Hij zei altijd: ,,Alles mag, niks moet'', zo kon je zijn naam makkelijk onthouden. Hij was nog nooit in Nederland geweest, maar toch sprak hij heel goed Nederlands. Hij had wel een beetje Nederlandse les gehad, maar het meeste had hij zelf geleerd van bandjes en van Nederlandse toeristen. Hij kende allemaal rare Nederlandse woorden en uitdrukkingen, zoals `krakkemikkig', `jongens, aanvalleh!' en `Even Apeldoorn bellen'. Als hij met ons wilde overleggen waar we heen gingen, zei hij: `Jongens, even democratie.'

Mahmoud wist ontzettend veel van de geschiedenis van Egypte en hij kon heel leuk vertellen. Zo leerde hij ons de verhalen van de goden Osiris, Isis, Horus, Ra, Geb, Nout, enzovoorts. Ook hielp hij ons bij het leren schrijven van hiërogliefen.

Als je een keertje niet op wintersport wilt, ga dan naar Egypte. En neem Mahmoud als gids, hij is de allerbeste!

Eigen nieuws en tekening van Idse (9 jaar), Siard (11 jaar) en Ward (11 jaar) uit Leiden

Cavia's

Hey Michel (Vertel), toen ik dat stukje over de cavia's las, vorige week op de Kinderpagina, was ik heel verdrietig. Ik heb er de hele dag aan gedacht. Mag ik je adres hebben, dan krijg jij ook het mijne? Misschien kun je een keertje langskomen, want ik heb ook een cavia. Ook andere kids die een cavia hebben mogen langskomen. Stuur dan eerst even een kaartje naar Annie Tasselaar, Noltheniusstraat 11, 3533 SE Utrecht. Groetjes.

Eigen caviabrief van Annie Tasselaar (7 jaar) uit Utrecht

Vervelende mug

In de zomer is het heet

Ik krijg opeens een muggenbeet

En dan krijg ik een grote bult

Om er af te blijven heb ik geen geduld

Het kriebelt, het kriebelt

Oh wat is het naar

Kreeg ik die mug maar te pakken

Dan had ik hem maar

Eigen zomergedicht van Wouter Gelling (9 jaar) uit Delft, gemaakt toen hij 7 was

Watervallen

De watervallen van Iguazú in het noorden van Argentinië zijn zo groot dat je van bovenaf de rivier waar het water in valt niet kunt zien. Er hangt altijd nevel. We zijn met een bootje tot onder de watervallen gevaren. Het mooiste zijn de vlinders. Sommige zijn net vliegende toffeepapiertjes en andere zijn zo groot als bierviltjes. We zijn één keer om vijf uur 's ochtends opgestaan om met een gids vogels te gaan bekijken. We hebben een héééle zeldzame vogel gezien. Die was prachtig. Hij had spierwitte ogen, een wit klein kuifje en zijn vacht was zwart. Hij had een rood plekje onder zijn snavel.

Eigen Nieuws van Barbara Haenen (11 jaar) uit Argentinië

Skaten in de skatebaan

In de skatebaan in Arnhem kan je geweldig skaten, de hele middag voor €4,00. Adres: Bernhardlaan in Arnhem. Je ziet daar rechts een park waar een gebouw staat. Dat is de skatebaan. Waarschuwing: je kunt er niet elke dag skaten! Kom ook eens!

Eigen skate-nieuws van Stijn Altena (8 jaar)

Sneeuw

Ik vind sneeuw heel leuk omdat ik heel grote sneeuwballen kan maken. Zo groot als 1000 vlokken. En ik vind het leuk om met mijn vriendjes en vriendinnetjes te spelen in de sneeuw.

Eigen sneeuwnieuws van Hannah Warnar (6 jaar) uit Gouda