Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Aandacht voor de vierde dag van het proces tegen Marc Dutroux en de ondervraging van onderzoeksrechter Connerotte die van de zaak werd gehaald omdat hij te nauwe banden met de slachtoffers zou hebben. Verder reportages over de regering van Curaçao en de politieke toekomst van Haïti na het vertrek van Aristide. Ned.2, 18.20-19.20u.

Netwerk. Gesprek met Ami Ayalon die van 1996 tot 2000 directeur was van de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst, tegen Palestijnse terroristen vocht en zich nu met Palestijnen inspant voor de vrede. Verder de transfer van PSV-voetballer Arjen Robben naar Chelsea. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Gesprek met oud-Pentagon-adviseur Richard Perle over de verkiezingen in Amerika en het terrorisme. Ook aandacht voor de macht van het Delftse muziekbedrijf Mojo Concerts. Ned.3, 22.20-23.00u.

DOCUMENTAIRE

Zembla: Bang voor Beatrix. Documentaire van Hettie Nietsch over de vraag waar de loyaliteit voor Beatrix en het koesteren van de monarchie vandaan komt. Met o.a. Max van der Stoel, Cor Boonstra, Schelto Patijn, Mat Herben, Kofi Annan en politicoloog Frans Bieckmann. Deze laatste onthult dat prins Claus in 1998 een privé-bezoek heeft gebracht aan de Cubaanse president Fidel Castro. Ned.3, 21.15-22.00u.

CRIMINALITEIT

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Uitzending over de Baarnse moordzaak en hoe op aanwijzingen van misdaadverslaggever De Vries de huisbewaarder Paul de R. op verdenking van moord op het echtpaar Hans en Ria Müller werd gearresteerd. De stoffelijke resten van het vier jaar geleden verdwenen echtpaar werden in de grond van een kinderboerderij in Baarn teruggevonden. SBS6, 20.30-21.55u.

Omtrent Dutroux. Eerste aflevering van een 8-delige serie waarin betrokkenen hun verhaal vertellen over de invloed die Marc Dutroux op hun leven heeft gehad. Met o.a. Paul en Betty Marchal, ouders van een van de slachtoffers, strafrechtgeleerde mr. Piet Van Eeckhaut, advocaat Ronny Baudewijn, journalist Douglas Deconinck, de vader van Dutroux en chauffeur Serge Ballon. SBS6, 23.50-0.20u.

FILM

The Bodyguard (Mick Jackson, 1992, VS). Whitney Houston maakt filmdebuut als bedreigde mega-zangeres in schamel marketingproduct. Haar afstandelijke beschermengel Kevin Costner ontdooit gaandeweg. Net5, 20.30-23.00u. met reclame.

.Wo hu, zang long / Crouching Tiger, Hidden Dragon (Ang Lee, 2000, VS/Hongkong/China/Taiwan). Sprookjesachtige martial arts-film was internationale bioscoophit, won Oscar voor beste buitenlandse film en mag de vervolmaking heten van het oosterse filmgenre. De gevechtschoreograaf van The Matrix was verantwoordelijk voor de scènes waarin de helden tegen muren oplopen, in het bladerdak van zwiepende bomen vechten en andere gracieuze toeren uithalen. Romantische verhaal gaat, zoals altijd bij de in New York wonende Taiwanees Ang Lee (The Ice Storm), over de spanning tussen maatschappelijke plichtplegingen en individuele vrijheid. RTL5, 22.10-0.25u., met reclame.

Hollow Man (Paul Verhoeven, 2000, VS/Duitsland). Geavanceerde speciale effecten kenmerken kille griezelfilm van Verhoeven. Kevin Bacon als geleerde die even onzichtbaar als kwaadaardig wordt. Veronica, 22.10-24.00u., onderbroken door reclame.

.Le mari de la coiffeuse (Patrice Leconte, 1990, Frankrijk). De regisseur van o.a. Monsieur Hire volstaat met een minimale intrige in deze literaire en elegant-sensuele anatomie van een passie. Jean Rochefort koestert zijn erotische jeugddromen en zijn tevreden liefde voor kapster Anna Galiena. TV5, 22.30-24.00u.

Looking for Mr. Goodbar (Richard Brooks, 1977, VS). Ouderwets ruimdenkende verfilming van bestseller van Judith Rossner doet zwaar op de hand. Diane Keaton charmeert als een door jeugdtrauma's geplaagde lerares met een ambivalente hang naar one night stands. BBC1, 1.20-3.40u.

RADIO

Kunststof. Historicus en schrijver Geert Mak praat over zijn boek In Europa. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van sociologe Christien Brinkgeve in Amsterdam een bezoek aan uitgeverij De Buitenkant te Amsterdam waar behalve uitgever Jan de Jong ook auteur Ernst Braches aanwezig is. In het tweede uur een compilatie van concerten van o.m. Okkervil River, Entrance en Eberg. Tot slot een historisch geluid uit het archief. 747AM, 21.02-23.00u.