Personalia

Staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft Margo Vliegenthart benoemd als lid van de raad van advies van de Sociale Verzekeringsbank. De benoeming gaat in op 1 maart. Mevrouw Vliegenthart is voorzitter van de Bve-raad, een branchevereniging voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Van 1998 tot 2002 was zij staatssecretaris voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Eerder was Vliegenthart lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid.

Sieger Postuma (84) uit Uden krijgt van de staat Israël de Yad Vashem-onderscheiding voor zijn verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog. Postuma gebruikte zijn positie bij de afdeling Bevolking van de gemeente Tytsjerksteradiel om mensen die door de bezetter werden gezocht, een andere identiteit te geven, onder anderen de joodse schrijfster Marga Minco. Dat deed hij door overleden inwoners `tot leven te wekken'. In 1944 werd Postuma opgepakt door de Duitse bezetter. Door inspanningen van politiemensen stond hij na een paar dagen weer op vrije voeten. Postuma krijgt op 17 maart in Uden de onderscheiding uitgereikt in aanwezigheid van Marga Minco.