Opnieuw WK verlies pingpongers

Het Nederlands mannentafeltennisteam heeft gisteren in de hoofdstad Doha van het oliestaatje Qatar ook de derde groepswedstrijd bij het wereldkampioenschap voor landenteams verloren. Na Spanje en Griekenland was Servië-Montenegro met 3-1 te sterk voor de nationale pingpongers.

Zonder de routiniers Heister en Keen, die tot de Europese top behoren maar zich niet beschikbaar hebben gesteld voor het landentoernooi in Qatar, valt er voor Nederland ook in de eerste divisie, de een na hoogste afdeling, weinig eer te behalen. Het enige winstpunt tegen Servië-Montenegro kwam op naam van Janssen, die Milosevic in vijf games versloeg.

De Nederlandse tafeltennisvrouwen wonnen gisteren wel. Ze behaalden een eenvoudige 3-0 zege op het uitermate zwakke Colombia. Nouwen won met 3-1 van Lady, Creemers met 3-0 van Medina en Van Ulsen met 3-0 van Bedoya. De nationale vrouwenploeg bezet na drie overwinningen en een nederlaag de tweede plaats in de poule. Vandaag is de laatste groepswedstrijd tegen Israël. De Nederlandse vrouwen spelen op het wereldkampioenschap in de derde divisie, de twee na hoogste afdeling.

De individuele wereldkampioenschappen tafeltennis worden in 2007 in Zagreb gehouden. Dat heeft het congres van de wereldfederatie ITTF gisteren in Doha besloten. Zagreb kreeg de voorkeur boven de andere kandidaat, de Zweedse hoofdstad Stockholm.