Muziek

Shania Twain

Kan het waar zijn dat de Canadese countrypopster Shania Twain met haar jongste album Up! net iets minder indruk maakte dan met de megahit Come On Over die eraan voorafging? Feit is dat de lenige countrydiva voor haar Ahoy-concerten een dringend beroep zal doen op haar oude hits You're still the one, Man! I feel like a woman en That don't impress me much. En als het moet zingt Twain de hardrockhit Pour some sugar on me van Def Leppard, ooit geproduceerd door knoppenschuivende ega Mutt Lange.

4 en 5 maart Ahoy, Rotterdam res 0900-2352469.

Ivan Moravec

De Tsjechische pianist Ivan Moravec (zondag 7 maart op Ned. 3 ook te zien in de NPS Matinee en woensdag in NPS Klassiek) geeft 7 maart in de serie `Meesterpianisten' een recital in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. Op het programma van Schumann de Kinderszenen, van Beethoven de 32 variaties op een eigen thema en de Mondscheinsonate, van Brahms diverse stukken en van Debussy Estampes en Feux d'artifice.

Moravec: 7 maart 20u15 Concertgebouw Amstrerdam res 020-6718345.

Bernard Haitink

`Eredirigent' Bernard Haitink staat drie keer voor het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam dat hij tot 1988 vijfentwintig jaar leidde. Op het programma staan La mer van Debussy en de Achtste symfonie van Sjostakovitsj (10 en 11 maart), Mozarts Pianoconcert nr 20 (solist András Schiff) en de Symfonie nr 9 van Bruckner (12 maart). De concerten zijn ook `generale repetities' voor een tournee langs Wenen, München, Keulen en Londen.

Bernard Haitink, 10, 11, 12 maart 20u15 Concertgebouw Amsterdam res 020-6718345.