Controle Brussel op verkoop grond bij Real Madrid

De Europese Commissie en de Spaanse regering zijn een onderzoek begonnen naar de verkoop van een stuk grond van Real Madrid aan de stad Madrid. Het bedrag van 480 miljoen euro dat de stad heeft betaald aan de voetbalclub, zou veel hoger zijn dan de waarde van de grond op de particuliere markt. Met het extra geld zou Real schulden hebben afbetaald en sterspelers als David Beckham hebben aangetrokken. Daarnaast zou een nieuw trainingscomplex bekostigd zijn uit de extra opbrengsten. Uit het onderzoek moet blijken of sprake is van onwettelijke staatssteun. Mocht dit het geval blijken, dan moet Real het te veel verkregen geld terugbetalen aan de stad.

De UEFA heeft gisteren bepaald dat Real Madrid nog tien miljoen euro moet overmaken aan Inter Milan voor Ronaldo. De spits werd door Real in 2002 voor 45 miljoen euro overgenomen. De Spaanse club betaalde 35 miljoen en stuurde de Argentijn Solari voor tien miljoen euro naar Inter. Solari ging evenwel niet akkoord met de aanbieding van Inter en vertrok uit Milaan. Daarop schakelde Inter de UEFA in om Real te dwingen de resterende tien miljoen euro te betalen.