Think global, act local

De meeste mensen hebben geen duidelijk beeld bij de term `risicomanagement'. Laat staan dat hun een bedrijf te binnen schiet dat zich daarmee bezighoudt. Als het aan Marc van Nuland (41) ligt, gaat dat veranderen. Hij wordt per 1 maart directielid van Aon Risico Management, onderdeel van Aon Nederland, adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen. Van Nuland is een man met een missie. ,,Wie over een paar jaar een nieuw kantoor in Oost-Europa wil openen, of een fusie of overname overweegt, zal eerst door ons de bedrijfsrisico's laten inventariseren'', voorspelt hij. ,,Dat gebeurt nu natuurlijk al, maar de naamsbekendheid van Aon moet groter worden. Daar ga ik de komende jaren hard aan werken.'' Van Nuland, die bestuurskunde studeerde in Twente, begon zijn loopbaan bij Aon in 1992 als risk management consultant. In 1996 werd hij benoemd tot directeur van Aon Risk Consultants. Aon is met 55.000 medewerkers en 600 kantoren een van de grotere financiële dienstverleners in de wereld. Als het aan Van Nuland ligt, wordt er meer kennis uitgewisseld tussen de verschillende kantoren. ,,Think global, act local.''

Personalia@nrc.nl

    • Danielle Pinedo