Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over Noord-Korea, waar gevangenen worden onderworpen aan experimenten met chemische wapens. Een voormalig kampcommandant klapt uit de school. In Noord-Korea lijkt men zich voor te bereiden op de kernoorlog met het gehate Amerika. Verder uit het Belgische Aarlen aandacht voor het verloop van het proces tegen Marc Dutroux. Ned.2, 18.20-19.05u.

Netwerk. Aandacht voor de kinderwens van mensen met een verstandelijke beperking. Uit de praktijk blijkt dat verstandelijk gehandicapte ouders niet goed voor hun kind kunnen zorgen. Verder een reportage over hoe de Amerikaanse presidentskandidaten John Kerry en George W. Bush elkaar denken te bestrijden. Ned.1, 20.30-20.56u.

DOCUMENTAIRE

Human instinct. Derde aflevering van een serie over oerinstincten van de mens en zijn drang tot winnen. Ned.1, 23.08-24.00u.

PRAATPROGRAMMA

Nachtwacht. Herhaling van de uitzending van 21 februari over de zaak-Dutroux. Dutroux houdt vol dat er in België pedofiele netwerken bestaan die geleid worden door `hooggeplaatsten'. Met Douglas De Coninck (onderzoeksjournalist bij De Morgen), Marc Eeckhaut (Dutroux-specialist bij De Standaard) en advocaat Paul Quirijnen. Canvas, 22.55-23.45u.

AMUSEMENT & SPORT

Voetbal. Inleiding en rechtstreeks verslag van de return in het UEFA Cupduel tussen PSV en Perugia. De eerste wedstrijd, vorige week, eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ned.2, 20.20-22.35u.

The world according to BNN. Eerste aflevering van een late quiz waarin bekende Nederlanders geld proberen te verdienen voor een `goed' doel. Vanavond zetten het Kamerlid voor de SP Agnes Kant en TROS-presentator Harm Edens zich in voor bijstandsmoeder Laurie Klaasing en het Landelijk Bureau voor Scouting Nederland. Ned.2, 23.20-23.57u.

MUZIEK

NPS Klassiek. Registratie van het stuk On the transmigration of souls van de Amerikaanse componist John Adams door het Radio Filharmonisch Orkest Holland o.l.v. Edo de Waart, het Groot Omroepkoor met Simon Halsey en het Nationaal Kinderkoor. Adams schreef het stuk ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen op de Twin Towers, 11 september 2001. Ned.3, 23.40-0.35u.

FILM

The Avengers (Jeremiah Chechik, 1998, VS). Potsierlijke, rijkelijk met explosies en visuele trucages opgesierde Hollywood-speelfilmvariant van de ook hier uiterst geliefde Britse televisieserie De wrekers ontbeert de wit van het origineel. Ralph Fiennes speelt Patrick Macnee's rol van John Steed en Uma Thurman verving Diana Rigg als Emma Peel. Veronica, 20.30-22.05u., met reclame.

.Felicia's Journey (Atom Egoyan, 1999, Can./Eng.). Egoyan betoont zich andermaal een zwaarmoedige lyricus in thriller die twee karakters samenbrengt: Bob Hoskins als vriendelijke vrijgezel van in de vijftig en Elaine Cassidy als koppig naïef Iers meisje dat op zoek is naar haar vriend. Steeds is het de vraag of hij een seriemoordenaar is en zij zijn volgende slachtoffer. Canvas, 21.00-22.55u.

.Mad Dog and Glory (John McNaughton, 1993, VS). Robert De Niro geeft magnifiek gestalte aan de schuchtere Wayne, een verlegen politieman die van een gangster (Bill Murray) een ongebruikelijk cadeautje krijgt. Gevolg is een prachtige onsentimentele romance waarin de regisseur van Henry: Portrait of a Serial Killer laat zien hoe ongewoon gewone mensen kunnen zijn. Veronica, 22.35-0.20u., met reclame.

.Fritz the Cat (Ralph Bakshi, 1972, VS). Ondeugende tekenfilm met cultstatus naar de (hippie-)karakters van striptekenaar Ronald Crumb. RTL5, 24.00-1.25u., onderbroken door reclame.

RADIO

De avonden. Na het uitzicht van kunsthistoricus Louk Tilanus in Leiden een gesprek in Parijs met de Nederlandse schrijver David Sandes die bij een Franse én een Nederlandse uitgeverij debuteerde met Sergei Bubka's wondermethode. Verder een verslag van een bijeenkomst in de oude Van Nellefabriek in Rotterdam over licht in de architectuur. Ook een gesprek met striptekenaars over de status van de strip. 747AM, 21.02-23.00u.

Dubbel-O. In het programma over verantwoorde opvoeding aandacht voor boosheid bij kinderen in bijvoorbeeld de metro, supermarkt en bij het naar bed gaan. Welke ouder kent het niet en hoe moet je op de boosheid reageren? Morgen, 747AM, 11.30-12.00u.