Prestaties en beloningen

Bonussen, optieplannen, salarissystemen – Dennis Paalman (34) weet er alles van. Corporate compensation & benefits manager heet zijn nieuwe functie bij ING Group officieel, maar in de praktijk komt het volgens hem vooral op ,,individuele prestaties en beloningen'' neer. De komende jaren moet Paalman voor ING Group een nieuw financieel systeem ontwikkelen, waardoor topmanagers wereldwijd dezelfde beloning krijgen voor de door hen geleverde prestaties. ,,Een uitdaging'', vindt hij. Na zijn studie technische bedrijfskunde werkte Paalman enige tijd voor IBM, waar hij verantwoordelijk was voor de scholing van medewerkers. Eind jaren negentig stapte hij over naar Towers Perrin. Als senior consultant adviseerde hij ING over de beloning van de raad van bestuur. Nu neemt hij de hele organisatie onder de loep. ,,Ik mag nu eindelijk meevoetballen.''

Personalia@nrc.nl

    • Danielle Pinedo