Pia Douwes krijgt hoofdrol in Broadwaymusical

Pia Douwes wordt de eerste Nederlandse musical-artieste die een hoofdrol gaat spelen in een Broadway-show. Vanaf de tweede week van april verschijnt ze als Velma Kelly in de musical Chicago in het Ambassador Theatre in New York. Voorlopig neemt ze de rol voor zes weken over van Brenda Braxton.

Eén van haar tegenspelers wordt de tv-acteur Richard Chamberlain, die in april zijn entree maakt als de advocaat Billy Flynn. Douwes (39), die eerder musical-hoofdrollen speelde in Wenen en Essen, vertolkte de rol van Velma ook in de Nederlandse versie van Chicago. Daar zagen de Amerikaanse producenten haar. Op Broadway speelt Chicago sinds november 1996 voor volle zalen. Joop van den Ende Theaterproducties rekent er vooralsnog op, dat Pia Douwes op tijd naar Nederland terugkeert om van 2 tot en met 6 juni te zingen in de show Musicals in Ahoy'. Volgend jaar stapt ze waarschijnlijk over naar de Duitse versie van de Van den Ende-musical 3 Musketiers.