Huisman voorzitter

De Italiaanse internetaanbieder Tiscali heeft Ruud Huisman voorgedragen als opvolger van bestuursvoorzitter Renato Soru. Dat heeft Tiscali gisteren bekendgemaakt. Huisman was tot nu toe directeur van Tiscali Benelux en Scandinavië.

Soru, die Tiscali in 1998 oprichtte, treedt terug omdat hij de politiek in wil. Hij heeft zich kandidaat gesteld voor het gouverneurschap van het eiland Sardinië, waar in juni verkiezingen worden gehouden. Hij blijft wel president-commissaris van Tiscali.

Huisman komt van World Online, waar hij de financiële bestuurder was naast Nina Brink. Kort na de mislukte beursgang van World Online in 2000 nam Tiscali het bedrijf over. Huisman leidde destijds de integratie van het bedrijf in Tiscali. Daarvoor werkte hij onder meer bij de NOS. Zijn benoeming gaat in als de aandeelhouders daar eind april mee instemmen.

Tiscali is als internetaanbieder actief in vijftien landen, waaronder Nederland, en heeft 7,8 miljoen gebruikers.