Getuige tegen Lucia de B. trekt verklaring in

Lucia de B., de verpleegster die tot levenslang is veroordeeld voor vier moorden en drie pogingen daartoe op patiënten, heeft haar daden nooit bekend aan een medegedetineerde. Dat bleek gisteren tijdens het verhoor van de man die eerder verklaarde dat De B. tijdens hun gezamenlijke verblijf in het Pieter Baancentrum eind 2002 dertien moorden aan hem had toegegeven. Lucia de B. werd in maart vorig jaar veroordeeld en is nu in hoger beroep. De getuige trok gisteren zijn verklaring in en zei niet te weten waarom hij de informatie had verzonnen. Wel zei hij dat het ,,stom was geweest''. Tijdens het hoger beroep bleek eerder al dat de verpleegster ten tijde van een van de verdachte sterfgevallen geen dienst had. Het openbaar ministerie vorderde daarop vrijspraak voor dat feit .