Theaterfestival wil verbreding publiek

Het Vlaams-Nederlandse Theaterfestival wil een breder publiek bereiken. ,,Het festival heeft altijd een trouwe groep bezoekers gekend'', aldus een woordvoerster, ,,die groep moet groter''.

Daarbij moet de NRC-Publieksprijs een prominentere gaan spelen. Genomineerde voorstellingen zouden tijdens het festival nog eens opgevoerd moeten worden. Bovendien moet de selectie van de voorstellingen anders. ,,De formule van de vakjury was uitgewerkt'', aldus de woordvoerster. Twee curatoren moeten voor een frissere selectie zorgen. Of deze methode effect heeft zal na dit seizoen blijken. De plannen rond de Publieksprijs maken deel uit van de subsidieaanvraag bij de Raad voor Cultuur voor de periode 2005-2008. Het Theaterfestival wordt gehouden van 30 augustus t/m 9 september in Amsterdam en van 27 augustus t/m 4 september in Gent.