Nog geen spoor van Spalding Gray

Het is al bijna twee maanden geleden dat hij verdween en nog steeds is er geen teken van leven van schrijver/acteur Spalding Gray. Volgens de politie van New York zijn er 36 tips binnengekomen sinds Grays verdwijning op 10 januari.

Spalding Gray (62) maakte sinds de jaren '70 erg openhartige theatermonologen. Enkele daarvan zijn verfilmd, zoals Swimming to Cambodia en Gray's Anatomy. Volgens de politie hebben betrouwbare getuigen hem op de avond dat hij verdween gezien op de pont naar Staten Island. Gray's echtgenote Kathleen Russo vreest dat hij van boord is gesprongen. Hij heeft vaker geprobeerd zelfmoord te plegen.

Een politieman uit New Burgh, ten noorden van New York, dacht Gray in een restaurant te hebben gezien. Op de band van de beveiligingscamera stond hij echter niet. Een vrouw uit Californië stuurde foto van een man van wie ze dacht dat het Gray was naar Russo. Het was hem niet. Russo: ,,Spalding heeft zo'n gezicht. Mensen dachten vaak dat ze hem kenden.'' Ze hoopt nog steeds dat hij terugkomt, maar haar rede zegt dat hij een ongeluk heeft gehad. ,,Met opzet of niet.''