Homohuwelijk 3

Mij lijkt de Amerikaanse hype van het homohuwelijk niet zozeer voort te komen uit de behoefte van homoseksuelen aan een huwelijksband, maar uit de kick die het geeft als je het establishment provoceert, en vooral Bush. Maar Bush heeft gelijk: een homofiele relatie is juridisch wezenlijk iets anders dan een huwelijk.

Een homorelatie in de vorm van een wettelijk huwelijk gieten is net zo'n juridische monstruositeit als het zou zijn waneer een bezoek aan een bordeel zou worden beoordeeld als aanneming van werk.

Het huwelijk is de institutionalisering van de procreatie. Daarop is de huwelijkswetgeving gebaseerd en daarvan zijn het familie- en erfrecht afgeleid. Homofielen moeten gewoon een eigen institutionele band bedenken, met een daarop afgestemde wetgeving.

    • Dr. Lambert J. Giebels Breda