Chinese slurpsoep

Uit een onderzoek van Foodstep, een voedingsadviesbureau in Wageningen, blijkt dat vooral de Chinees bij de Nederlander geliefd is. Kennelijk bevalt de prijs-kwaliteit verhouding de consument. Van de 17.070 deelnemers aan het onderzoek, een representatieve afspiegeling van de bevolking, bezocht 97 procent in 2003 een restaurant, waar gemiddeld 24,81 euro werd afgerekend. 82 procent bezocht een Chinees-Indonesisch restaurant, waarvan men het eten met het cijfer 8 waardeerde. Het rapportcijfer voor de horeca in zijn totaliteit was minder fraai, dat was een 6,5. Wat de consumenten niet aanstond waren de hoge prijzen. Een recept voor een voedzame Chinese maaltijdsoep voor 4 personen. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd het vlees in reepjes van een halve centimeter breed en ongeveer 3 centimeter lang. Schep de reepjes door de marinade en laat ze enkele uren marineren. Bak het vlees in een koekenpan met anti-aanbaklaag op een niet te hoog vuur in enkele minuten gaar. Verwijder het steeltje bij het pepertje. Snijd het pepertje en de schoongemaakte lente-uitjes in dunne ringetjes. Gebruik ook het mooie groene gedeelte van het loof. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de knoflook uit de knijper, de peperringetjes en de mie toe. Kijk voor de juiste kooktijd van de mie op de verpakking. Roer op het laatste moment de sojasaus, kool, taugé, garnalen, peterselie en het vlees door de bouillon, Laat de soep niet meer koken. Schep de soep, die met stokjes wordt gegeten, in grote kommen.

Morgen: pastagerecht.