Aanhoudingen om verdwijning tbs'er

De politie heeft twee personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van een patiënt van de Pompe-kliniek in Nijmegen. De 53-jarige Hennie Klein Overmeen is op 4 december van het vorig jaar voor het laatst gezien. Hoewel zijn lichaam nog niet is gevonden, heeft de politie afgelopen vrijdag een 44-jarige bewoner van dezelfde tbs-instelling aangehouden op verdenking van moord of doodslag. ,,Het gaat absoluut niet om een normale vermissing'', zegt een woordvoerder van de politie.

De aangehouden man is voor tien dagen in bewaring gesteld. Eind januari was zijn 27-jarige vriendin al aangehouden, maar dit is pas begin deze week naar buiten gebracht. Zij wordt verdacht van betrokkenheid. In opdracht van de 44-jarige Nijmegenaar heeft de vrouw een dag na de verdwijning de tbs-kliniek gemeld dat Klein Overmeen ,,de eerste dagen niet thuis zou komen''.

Klein Overmeen zat al acht jaar in de Pompe-kliniek. Hij was veroordeeld wegens een zedendelict. Als deelnemer van een resocialisatieprogramma woonde hij in een opvanghuis buiten de kliniek. Nadat hij op 4 december een Sinterklaasviering had bijgewoond, verliet hij het opvanghuis voor een afspraak met een vrouw. Deze afspraak was door de 44-jarige Nijmegenaar geregeld. De politie weet niet wie deze vrouw is en of Klein Overmeen bij deze afspraak is komen opdagen. Gisteravond besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht voor de tweede maal aandacht aan de verdwijning.