Teleurstellende rentree turnster Verona van de Leur

Turnster Verona van de Leur heeft in Amersfoort na een half jaar afwezigheid een matige rentree gemaakt bij de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Europese kampioenschappen. De turnster is nog lang niet wedstrijdfit en had daarom een beschermde positie gekregen bij de eerste van drie kwalificatiemomenten. Van de Leur kwam alleen in actie op balk en deed dat cijfermatig gezien slecht. Mede door een val kreeg ze voor haar oefening slechts 8,175, terwijl haar uitgangswaarde 9,3 was. Vervelende gevolgen zal het vanwege haar beschermde status niet hebben. Nog vier turnsters vroegen op medische gronden om `bescherming': Gabriëlla Wammes, Berber van den Berg, Evi Neijssen en Mayra Kroonen. Suzanne Harmes, als enige al genomineerd voor de Olympische Spelen in Athene, verscheen ondanks een ziekte wel in Amersfoort, maar hield het na twee toestellen voor gezien. De uitzonderingspositie was ook op haar van toepassing. Nederlandse turnsters hebben in interlands tegen Spanje en Duitsland nog twee kansen op kwalificatie: op 27 maart in Madrid en 10 april in Keulen.