Noodgreep Vitesse: Van Vossen komt

Voetbalclub Vitesse heeft een noodgreep toegepast met de aankoop van Peter van Vossen. De Arnhemse clubleiding geeft volmondig toe dat de komst van de Zeeuwse voetbalveteraan is ingegeven door het reële degradatiegevaar. Vitesse bezet de zestiende plaats, die het spelen van een nacompetitie noodzakelijk maakt.

De 35-jarige Van Vossen speelt de rest van dit seizoen in het geel-zwarte shirt van Vitesse. Hij stond vanochtend voor het eerst op het trainingsveld in Arnhem. Vitesse was op zoek naar een Nederlandse versterking, aangezien de buitenlandse transfermarkt op 31 januari afliep.

Van Vossen voetbalde dit seizoen bij de amateurclub Bennekom in de hoofdklasse B. Hij leek vorig seizoen afscheid te hebben genomen van het betaald voetbal nadat hij plotseling zijn contract bij De Graafschap had ingeleverd. Van Vossen had in Doetinchem voortdurend ruzie met zijn jonge medespelers, die hij laksheid verweet. Andersom werd hem te veel fanatisme verweten.

In een vraaggesprek met deze krant zinspeelde de Zeeuwse speler vorig najaar op een kortstondig verblijf bij Bennekom, waar hij tijdelijk werd herenigd met zijn boezemvriend en oud-ploeggenoot John van den Brom, die nu als trainer werkzaam is. ,,Ik ben een gevoelsmens. Als ik niet meer gemotiveerd ben, heeft niemand er baat bij dat ik blijf.''

Van Vossen is afkomstig uit Zierikzee. Hij speelde als topamateur bij Vlissingen, voordat hij zijn eerste profcontract bij Beveren tekende. Daarna stond hij achtereenvolgens onder contract bij Anderlecht, Ajax, Istanbulspor, Glasgow Rangers, Feyenoord (waar hij ook uit onvrede onverwachts zijn contract inleverde) en ten slotte De Graafschap. Hij was international en verwierf in 1993 faam door op een uitverkocht Wembley vlak voor tijd een strafschop te benutten in het belangrijke kwalificatieduel tegen Engeland.