Marokkanen in bijstand krijgen reis rampgebied

Marokkaanse inwoners van de gemeenten Den Haag en Rotterdam krijgen van de gemeente een gratis vliegticket naar Marokko als zij kunnen aantonen dat zij familie in het aardbevingsgebied hebben en wanneer zij op bijstandsniveau leven. In Den Haag krijgen zij maximaal 450 euro, in Rotterdam 500 euro. De giften worden betaald uit de regeling Bijzondere bijstand, waarover gemeenten zelf kunnen beschikken. De tickets kunnen worden aangeschaft en bij terugkomst gedeclareerd. Voor een bezoek aan het rampgebied krijgen zij ook vier weken extra vakantie. In Amsterdam is vooralsnog geen sprake van een gift. Marokkanen kunnen wel geld bij de gemeente lenen. Gistermiddag hebben Nederlandse Marokkanen in Den Haag gedemonstreerd uit solidariteit met de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. De demonstranten zijn boos over de hulpverlening in Marokko, die volgens hen veel te laat bij de slachtoffers aankomt.