FC Barcelona wint ook van Deportivo

Barcelona heeft de sterke opmars van de laatste weken tegen Deportivo la Coruña weten voort te zetten. De ploeg van trainer Rijkaard won gisteravond in Galicië met 3-2 en behaalde daarmee de zesde competitiezege op rij.

Rijkaard prijst zich gelukkig met de komst van Davids en de terugkeer van Ronaldinho na een blessure. De Nederlander vervulde een belangrijke rol op het middenveld en de Braziliaan scoorde tweemaal. Het andere doelpunt van Barcelona kwam op naam van de Argentijn Saviola.

Barça kwam al vlak na rust op een 3-0 voorsprong, maar Pandiani bracht met twee treffers en nog ruim een half uur te spelen de spanning terug in de topper. Toen Motta, ingevallen voor Davids, een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg, dreigde Barcelona in de problemen te komen. De Catalanen staan nu vierde met nog altijd dertien punten achterstand op rivaal Real Madrid.

De koploper won met 4-2 van Celta de Vigo, dat in het Bernabeu-stadion niet als een degradatiekandidaat speelde. De bezoekers namen brutaal het initiatief, domineerden de eerste helft en kwamen verdiend op voorsprong door Ilic. In de tweede helft stelde de `Koninklijke' met treffers van Ronaldo, Zidane (twee keer) en Figo orde op zaken. Door de 2-1 nederlaag van Valencia bij Espanyol groeide het verschil tussen Real en achtervolger Valencia tot acht punten.

Middlesborough heeft de Engelse League Cup gewonnen na een 2-1 zege op Bolton Wanderers. De Nederlander Zenden scoorde voor Boro uit een strafschop. Middlesborough mag volgend seizoen meedoen aan het UEFA-Cuptoernooi. In de Engelse competitie leed Manchester United duur puntenverlies bij Fulham (1-1). Koploper Arsenal won met 2-1 van Charlton Athletic en heeft nu negen punten voorsprong op United, dat de tweede plaats deelt met Chelsea.