Eerste WK-zege Van den Goorbergh

Motorcoureur Jurgen van den Goorbergh won de openingsrace van de WK Supersport. Het was zijn eerste zege in een WK-serie.

Op hetzelfde circuit waar hij begin februari tijdens de eerste trainingen van het seizoen ten val kwam, was de 34-jarige Jurgen van den Goorbergh gisteren de snelste. De in Monaco woonachtige Bredanaar kneusde bij de val op de racebaan van Valencia enkele ribben, zijn pols en zijn hiel en kon in de aanloop naar de openingsrace weinig trainen. Desondanks won Van den Goorbergh, die bij zijn debuut in de WK Supersport vorig seizoen driemaal tweede werd en in het eindklassement op de derde plaats eindigde, zijn eerste race in een WK-serie.

Door je blessures kon je je niet goed voorbereiden op de eerste race en toch win je. Hoe groot was de verrasing voor jou?

Jurgen van den Goorbergh: ,,Dit was voor mij een grote verrassing. Mijn voorbereiding was niet super, maar ik heb gelukkig op het conditionele vlak veel gedaan de laatste tijd. Ik heb de motor een paar weken totaal niet kunnen aanraken, maar het gevoel was snel terug. Ik wilde vooraf niet buiten de topvijf eindigen. Toen ik eenmaal voorin reed, wilde ik geen genoegen nemen met een tweede plek en ging ik er voor. Fantastisch. De eerste wedstrijd van het seizoen is het meteen raak. Dat geeft vertrouwen voor de volgende race.''

Het circuit in Valencia was dit weekeinde nat en daardoor des te gevaarlijker. Ging de val van vorige maand door je hoofd bij de start?

,,Nee. Tussen de warming up en de wedstrijd gingen er wel een paar coureurs onderuit, maar bij de start anderhalf uur later was het weer droog. Niet te lang inrijden leek me beter. De angst speelt wel even mee en je begint wat voorzichtiger dan anders, maar daar denk je tijdens de race al snel niet meer aan.''

Wat zijn je doelstellingen dit raceseizoen?

,,Ik wil dit jaar meedoen om de wereldtitel. Ik zit in de nadagen van mijn loopbaan en het zou een mooie afsluiting zijn. Vorig jaar zat ik in de WK Supersport ook al een paar keer bij de top. Ik rijd nog niet super en heb toch al een zege binnengehaald. Voor mijn gevoel zat ik dit weekeinde op negentig procent van mijn kunnen. Als ik in topvorm ben, heb ik goede kansen op de titel.''

Je raakte bij de val een maand geleden geblesseerd aan je linkerpols. Kon je de champagnefles wel aan je mond zetten?

,,Ja, hoor. Ik kon hem met mijn rechterhand aanpakken.''