Devers verrast met twee titels

Sprintster Gail Devers (37) heeft als eerste Amerikaanse atlete de nationale indoortitels veroverd op zowel de 60 meter als de 60 meter horden. Zij won zaterdag in Boston eerst de hordenrace in 7,81 seconden en nog geen uur later zegevierde ze op de sprint in 7,12.

Een finishfoto was nodig om Devers' titel op de 60 meter vast te stellen. Het verschil met Torri Edwards bleek op de finishlijn slechts drieduizendste van een seconde. Kampioene Devers, die twee olympische titels op de 100 meter, een wereldtitel op die afstand en drie wereldtitels op de 100 meter horden op zak heeft, kondigde aan volgende week bij de WK indoor in Boedapest eveneens uit te komen op de `dubbel'.

,,Ik ben moe, begin mijn leeftijd te voelen. Ik sprintte met mijn hart en was erop gebrand iets te presteren wat nog geen Amerikaanse is gelukt'', aldus Devers. Verder verklaarde ze te twijfelen over haar deelname aan de Olympische Spelen in Athene. ,,Ik heb tegenwoordig veel andere zaken aan mijn hoofd. Bovendien vallen de trainingen me steeds zwaarder en moet ik maar zien hoe mijn lichaam zich houdt.''

Maurice Greene maakte bij de Amerikaanse indoorkampioenschappen zijn rentree. De olympisch kampioen op de 100 meter liep in de series van de 60 meter naar de derde plaats in 6,61 seconden en plaatste zich daarmee voor de finale. Greene trok zich vervolgens wegens een spierblessure uit voorzorg terug.

De finale van de korte sprint werd gewonnen door Shawn Crawford, die een snelle tijd van 6,47 noteerde. John Capel eindigde als tweede in 6,52. Allen Johnson veroverde de titel op de 60 meter horden. Met een tijd van 7,44 zat hij slechts eenhonderdste boven zijn beste seizoenstijd.

Langeafstandsloopster Lornah Kiplagat heeft gisteren in Puerto Rico de `World Best' gewonnen, een wedstrijd voor de toptien op de wereldranglijst van de 10.000 meter. De 29-jarige Keniaanse met een Nederlands paspoort kwam in storm en regen tot een tijd van 30.41 minuten en versloeg onder anderen Paula Radcliffe.

Deze Britse wereldrecordhoudster op de marathon liep in San Juan haar eerste wedstrijd van 2004. Haar laatste optreden was bij de Europese kampioenschappen veldlopen in december in Edinburgh, waar ze nog soeverein de titel won.

Kiplagat demarreerde gisteren op negen kilometer en liet Radcliffe achter zich. Kiplagat finishte met een voorsprong van vijf seconden. Medio maart treffen beide atletes elkaar in Brussel bij de wereldkampioenschappen veldlopen, waar Kiplagat zowel de korte als lange afstand zal lopen.