Verdachten Terra vast

De drie jongeren die afgelopen week zijn gearresteerd in de zaak rond de schietpartij op het Haagse Terra-College blijven voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Haag vrijdag bepaald.

Een van de verdachten is de vriendin van Murat D., zo zeggen vrienden. Murat D. schoot op 13 januari een leraar van zijn school neer. Het openbaar ministerie wil niets naders over de verdachten zeggen. Het gearresteerde meisje wordt verdacht ,,op enigerlei wijze'' betrokken te zijn geweest. De twee jongens zijn betrokken bij het wapen, zo denkt het OM.

Kringen rond Murat D. reageerden met verbazing op de aanhoudingen. Volgens jeugdvriend Ali Coskun heeft Murat D. hem verzekerd dat hij geen hulp heeft gehad. Het pistool kocht hij van ,,een junk''.

Na de schietpartij zou hij het wapen zelf hebben weggegooid, waarna het op de aangegeven plaats door de politie werd gevonden. ,,Uit het onderzoek is de verdenking gerezen dat een andere verdachte daarbij behulpzaam is geweest,'' aldus het OM.