Cipollini op de baan

Mario Cipollini wil tijdens de Zomerspelen van Athene ook op de piste in actie komen. De voormalig wereldkampioen op de weg hoopt in Griekenland namelijk twee olympische gouden medailles te veroveren. Naast de zege tijdens de wegwedstrijd ambieert de 36-jarige Italiaan ook glansrijk optreden als baanwielrenner.

Cipollini vertelde gisteren, tijdens de traditionele ploegpresentatie van zijn equipe Domina Vacanze, dat zijn capaciteiten goed tot hun recht zullen komen in de individuele achtervolging. Eind vorig jaar had `Super Mario' al aangekondigd dat hij deze zomer de gouden medaille wil veroveren tijdens de wegkoers.

De coureur sprak daarnaast de hoop uit dat Domina Vacanze dit seizoen wèl mag deelnemen aan de Tour. ,,Dit jaar verdien ik een plek in het Tourpeloton. Als beloning voor alle prestaties die ik in mijn carrière heb geleverd.''

De wielerploeg Domina Vacanze heeft voor dit seizoen geen licentie als Trade Team I gekregen. De ploeg voldeed niet aan de eisen. De formatie kreeg de onheilstijding al eerder te horen, maar kon tot 15 januari proberen aan te tonen dat ze wel thuishoorde op het hoogste niveau. Dat is niet gelukt. De ploeg van Cipollini is ingedeeld in de tweede categorie en is afhankelijk van een wildcard voor deelname aan de Ronde van Frankrijk.