Cats en spruitjesgeur

Afgaande op de foto's vind ik de verbouwing van het Catshuis zeer geslaagd. Hier is over nagedacht. Eigentijds, functioneel, kwaliteit, representatief, ingetogen en passend in zijn omgeving en historie. dat zijn de woorden die bij mij opkomen.

Laten we eerlijk zijn: het was een bij elkaar geraapt geheel. Leuk om de foto's van vroeger erbij te zien. De spruitjesgeur komt als het ware al in je neus!

Het Catshuis is een plaats waar onder andere de Nederlandse regeringsleider collega's en andere wereldspelers ontvangt. Nederland wordt derhalve ook met deze uitstraling vertegenwoordigd. Daar voel ik me prettig bij. Bekend is hoe deze zaken meespelen in een beoordeling van een land en haar leider. Het geld is goed besteed, vind ik.

Een vraag: is het langer verantwoord dat de premier van Nederland geen permanente ambtswoning heeft? Waarom is niet meteen een ruime ambtswoning in de tuin van het Catshuis gebouwd? Er is nu slechts een pied-à-terre op de eerste verdieping. Veiligheid is niet voor niets een topprioriteit. Het gaat daarbij om de veiligheid van het `instituut' premier en niet puur om de persoon.