Alweer een kerkuil in de kwark

*Prinses Amalia staat op het punt geboren te worden, en wat doet de televisie? Met een heleboel camera's naar het Bronovo, logisch. Maar waarom ook twee ploegen naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven? Waar slaat dat op? Wie is het creatieve genie die dat verzonnen heeft? Ze gingen toch ook niet op het Prins Clausplein filmen toen hij net was overleden? ,,Goedemorgen, u staat hier op het Prins Clausplein in de file, terwijl de prins gisteravond is heengegaan. Wat betekent dat voor u?''

Zoals meestal spreken de Belgen beter Nederlands dan wij: waar wij `integratie' zeggen, noemen zij het beestje bij de naam: `assimilatie'. Hoe dan ook, vorige week kwam het rapport uit van de commissie Blok, die heeft onderzocht of het integratiebeleid gelukt is. Ik vond het meteen al een interessante vraagstelling: we hadden namelijk geen beleid dat gericht was op integratie, dus konden we van tevoren wel aannemen dat een eventuele integratie niet aan het beleid gelegen zal hebben. Misschien een aardig idee voor een volgende onderzoekscommissie: of het beleid dat gericht is op herinvoering van de doodstraf geslaagd is.

Als u zich ergert aan geestelijk armoede bij tv-makers en parlementariërs, bel dan het nationale nummer klachtregistratie: 0900 677 688 36.

*

Mijn kinderen eten graag van die zoete kwark- of yoghurttoetjes. Met name de variant waar door het Wereldnatuurfonds plastic beestjes ingestopt zijn, is populair. Wij hebben inmiddels een flinke collectie bedreigde-diersoorten-in-het-klein, maar de laatste tijd zitten er bijna alleen nog maar kerkuilen in, terwijl wij nog steeds geen vos hebben! De jongens waren de laatste keer bijna ontroostbaar, en hebben geweigerd hun toetje op te eten.

Ook voor klachten over bedrijven die geen rekening houden met tere kinderzieltjes kunt u op werkdagen tussen 9 en 5 bellen met het nationale nummer klachtregistratie: 0900 677 688 36.

*

Ik weet niet hoe het in de provincie zit, maar hier in de Randstad kun je alleen nog maar ,,Jan-Peter Balkenende'' zeggen als je meteen daarna meewarig met je hoofd begint te schudden, of in de lach schiet. Ik ontmoet niemand meer die nog wil praten over wat de man aan het doen is, het gaat alleen nog maar over hoe sukkelig hij overkomt in de media. Zeker, dat doet-ie ook, en het schijnt ook nog zo te zijn dat hij weigert zich te laten adviseren door mediakundigen. Niet slim. ,,We leven in een mediacratie'' heet het dan, maar ik vind dat je je als televisiejournalist daar niet zomaar bij neer moet leggen.

Bent u de mediahetze tegen de premier ook zat? Of wilt u juist kwijt dat het een lulletje rozenwater is die onmiddellijk moet oprotten? Bel het nationale nummer klachtregistratie: 0900 677 688 36. Zelfs met een genuanceerd verhaal over het kabinetsbeleid kunt u bij ons terecht.

*

Niet bij de veiling van de etherfrequenties, maar een paar jaar daarvoor is het al misgegaan, namelijk op het moment dat Radio 1 van de middengolf naar de FM ging. Tot die tijd was de nieuwszender tot in Noord-Frankrijk en Oost-Duitsland te horen en daarmee favoriet voor veel truckers. Maar, nog belangrijker: via de middengolf was hij in heel Nederland goed te ontvangen, zonder dat je steeds naar de locale frequentie hoefde te zoeken. Dit grote gemak werd opgeofferd voor de geluidskwaliteit. Toegegeven, een FM-zender klinkt beter – maar voor een nieuwszender is stereomuziek volstrekt onbelangrijk. En daar komt nog bij dat Radio 1 sindsdien bij mij in huis nooit meer zonder geruis en gekraak te ontvangen is geweest, en sinds de herverdeling van de frequenties nog maar op 1 van de 4 radio's verstaanbaar is.

Wilt u klagen over deze verkwanseling van een uitstekende radiozender, bel dan het nationale nummer klachtregistratie: 0900 677 688 36. Volg het keuzemenu.

*

Je zal toch een puberend meisje zijn, dezer dagen. Terwijl op MTV de wespentailles fulltime met hun grote tieten en billen staan te draaien, zie jij jezelf in de spiegel en kun je maar tot één conclusie komen: je bent het bekijken niet waard. Straks ben je 13 en nog steeds niet met een jongen naar bed geweest, laat staan met een meisje!

Als u er ook genoeg van heeft dat de jeugd alleen nog maar seksueel geladen programma's op televisie voorgeschoteld krijgt, of als u wilt klagen over die fatsoensrakkers van de SBS6-directie die zo maar alle porno van de zender hebben gegooid, bel dan naar het nationale nummer klachtregistratie: 0900 677 688 36.

*

0900 677 688 36, het nationale nummer klachtregistratie. Want waarom zou u niet mogen klagen? Over vliegtuiglawaai, snelheidscontroles, of dat u in een huis bent gaan wonen naast een studentensociëteit; u mag het helemaal zelf weten. Al uw klachten worden geregistreerd, en daarna hoort u er nooit meer iets over. Bel het nationale nummer klachtregistratie: 0900 677 688 36; 20 eurocent per minuut.

Te duur? Bel direct met uw klacht, of stuur een brief naar Postbus 51, Den Haag. Dit was een mededeling van de Rijksoverheid.

    • Bastiaan Geleijnse