VS verliezen 7 soldaten in Afghanistan

In Afghanistan zijn gisteren zeven Amerikaanse soldaten om het leven gekomen bij een explosie in een munitiedepôt. Het was een van de zwaarste verliezen die de VS hebben geleden sinds zij ruim twee jaar geleden begonnen met de jacht op de Talibaan en Al-Qaeda. Volgens lokale Afghaanse autoriteiten was sprake van een ongeluk en niet van een aanslag.

De explosie gebeurde in de buurt van de stad Ghazni, 120 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Kabul. Volgens een provinciale woordvoerder attendeerden dorpelingen een Amerikaanse patrouille op de aanwezigheid van wapens en munitie bij hun dorp, die nog dateerden uit de guerrilla tegen de sovjetbezetters in de jaren tachtig. Toen de militairen begonnen met de ontmanteling van het wapentuig, maakte een van hen een fout en blies zichzelf en zijn collega's op, aldus de zegsman.

Amerikaanse legerwoordvoerders hebben bevestigd dat de soldaten werden gedood toen zijn aan het werk waren in de buurt van een opslagplaats van munitie. Maar ze zeiden niet of sprake was van een ongeluk of een aanslag.