Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee Vandaag. Veel burgemeesters blijken grote moeite te hebben met de nieuwe regels voor het uitzettingsbeleid van minister Verdonk en weigeren het beleid zelfs uit te voeren. Ned.2, 18.25-19.10u.

Netwerk. Seniorenomroep MAX, een particulier initiatief van ouderen die vinden dat er te weinig programma's van hun gading zijn, probeert een zendmachtiging te krijgen. Ned.1, 20.30-21.07u.

Nova. Na een verblijf van een half jaar in Dubai vindt Eduard Bomhoff dat de moslims in Nederland met meer respect moeten worden bejegend. Verder een reportage over de willekeur bij verschillende ziekenhuizen bij het verstrekken van dure kankermedicijnen.Ned.3, 22.20-23.10u.

DOCUMENTAIRE

Het uur van de wolf: Het geheime gezelschap van de Golden Globes. Gisteren besproken in tv-vooraf. Ned 3, 21.00-22.00u.

KUNST

R.A.M.:IFFR 2004. Dagelijks verslag van het 33ste International Film Festival Rotterdam. Ned.3,23.05-23.35u.

PRAATPROGRAMMA

Gewoon Effie. De Australische actrice/presentatrice Mary Coustas onderzoekt als Effie vooroordelen ten aanzien van controversiële maatschappelijke thema's. Ned.3, 20.32-21.00u.

Vermist. De kotter Hosanna verdween zo'n 25 jaar onverwacht van de radar. Er is nooit een noodsignaal opgevangen en evenmin spoelde een wrakstuk of lichaam aan. De familie van de opvarenden kan het onopgeloste mysterie moeilijk aanvaarden. Ned.2, 21.27-22.30u.

Paul Rosenmöller en ... In het vierde deel van een vijfdelige programmaserie praat Rosenmöller met Maria Liberia-Peters, oud-premier van de Nederlandse Antillen. Ned.1, 22.43-23.08u.

AMUSEMENT

The Crouches. Eerste deel van zes-delige situatiekomedie van de BBC die zich afspeelt in een multi-etnisch milieu. Werd in Engeland door critici neergesabeld. Ned.3, 20.00-20.32u.

Het geslacht De Pauw. Belgische docuserie over tv-maker Bart de Pauw en zijn familie. VRT-TV1, 20.35-21.10u.

FILM

The limey (Steven Soderbergh, 1999, VS). In het land der blinden is éénoog koning en dat verklaart de wat overspannen arthousetroeteldierstatus van Hollywood-filmmaker Soderbergh. Desalniettemin mag The limey, met Britse groefkop Terence Stamp als ex-bajesklant op wraakmissie in Californië, er als thinking man's thriller best wezen. Yorin, 22.00-23.35u., met reclame.

Jilthuneun naui him/Jealousy is my middle name (Chan-ok Park, 2002, Zuid-Korea). Een jonge aspirant-schrijver kan goed opschieten met de hoofdredacteur van het tijdschrift waar hij werkt, maar komt er dan achter dat zijn chef degene is voor wie zijn vriendin met hem heeft gebroken. Nederland 3, 23.50-1.53u.

The car (Elliott Silverstein, 1977, VS). Blik op de weg als zotte horrorthriller: moorddadige automobiel met kaduke cruise control maakt slachtoffers in en om een Amerikaans stadje. Hoofdrolspeler James Brolin verwierf meer faam door zijn huwelijk met La Streisand dan met al z'n film- en tv-rollen bij elkaar. Net 5, 0.00-1.40u., met reclame.

Raid on Rommel (Henry Hathaway, 1971, VS). Veronica, 0.15-2.05u. Zie rubriek tv-vooraf.

Die Rechnung - eiskalt serviert (Helmut Ashley, 1966, West-Duitsland). Deel vier uit de amusante Duitse filmreeks met FBI-agent Jerry Cotton. Hier moet het knokkend driedelig maatpak Cotton (George Nader) zichzelf van blaam zuiveren nadat een stel onverlaten een grote geldroof heeft kunnen plegen. Scenarist George Hurdalek werkte eerder onder meer met regisseur Helmut Käutner aan diens schitterende WO II-drama Des Teufels General (1957; met Curd Jürgens). ARD, 1.10-2.40u.

RADIO

Kunststof. Gesprek met Andries Knevel, programmadirecteur en presentator bij de EO. Radio 1, 19.00-20.00u.

De avonden. Gesproken uitzicht van Tommy Wieringa, schrijver in Weesp, gevolgd door besprekingen van de nieuwe naamloze cd van de Amerikaanse soulzangeres Candy Staton, de film Hero van de Chinese regisseur Zhang Yimou en het boek Simon Silber van de Amerikaanse schrijver Christopher Miller. 747AM, 21.02-23.00u.