Onbekende foto's van Marilyn Monroe in boek

In Berlijn is gisteren een boek gepresenteerd met meer dan 160 tot nu toe onbekende foto's van de in 1962 gestorven actrice Marilyn Monroe. Een aantal ervan wordt tentoongesteld in het Berlijnse café Einstein aan Unter den Linden. De foto's zijn tussen 1954 en 1958 in New York gemaakt door de Amerikaanse fotograaf Sam Shaw, die bevriend was met Monroe. ,,De foto's zijn uit een bijzonder gelukkige periode van haar leven. Ze was toen net verliefd op de schrijver Arthur Miller, haar derde echtgenoot'', aldus de Duitse uitgever Thomas Lardon. Sam Shaw, die in 1999 overleed, bewaarde zijn negatieven in dozen. Zijn zoon stuitte op de onbekende opnamen en heeft de rechten aan Lardon verkocht. De foto's tonen Monroe onder meer samen met Miller op straat terwijl ze een hot dog eet en in een bootje in Central Park. Het boek telt 128 pagina's en kost 29,90 euro.