Leger Israël valt in reactie op aanslag Betlehem binnen

In een eerste reactie op de zelfmoordaanslag in een bus in Jeruzalem die gisteren tien mensen het leven kostte, heeft het Israëlische leger vandaag een inval gedaan in Bethlehem op de bezette Westelijke Jordaanoever en het huis van de dader opgeblazen. Er werden 12 Palestijnen opgepakt. De aanslag is opgeëist door de Aqsabrigades en Hamas, als wraak voor de dood van acht Palestijnen op woensdag bij een botsing met Israëlische troepen in de Gazastrook. Op de Westelijke Jordaanoever verwoestten troepen zes gebouwen waar eerder door Israël aangehouden Hamasleden woonden. Meer dan 50 mensen werden dakloos. In de Gazastrook doodden militairen twee Palestijnen die volgens het leger bij een Israëlische nederzetting met explosieven in de weer waren.