Kinnebak

Weet je wat zielig is? Een lama met een kinnebak. In de dierentuin van Buenos Aires woont er een. Zijn onderkaak staat heel ver naar links. Hij ziet er net uit als een cartoon poppetje. In de dierentuin kun je voer kopen voor de dieren. Je mag het alleen niet gebruiken voor de beren, giraffen en zeeleeuwen. Maar voor de zeeleeuwen kun je visjes kopen. Een keer hebben we een brokje in het nijlpaardenhok gegooid maar die landde toen in het zwembad en toen kon hij het niet meer vinden. De kamelen vond ik het leukst om eten te geven. Dan deden ze hun lippen naar voren en trokken ze die een beetje samen alsof het een rietje was en dan zogen ze het brokje op. De vissen maakten een heel vies geluidje: slib, slab, slab, fluttum en dan was het brokje weg. Het varken was ook wel leuk. Als je hem iets had gegeven dan deed ie zijn mond wagenwijd open. Dat was wel wat smerig.

Eigen nieuws Barbara Haenen, 11 jaar, uit Argentinië