Elfstedentocht

Zaterdag had ik de jeugdelfstedentocht van schaatsles. Het was daar heel erg leuk en gezellig. In de hal was het donker. Op de binnenbaan zweefden allemaal kleurige dampen. Eindelijk na lang wachten mochten we op het ijs. Het waren grote rondjes, eerst een half rondje op de buitenbaan. Dan een stukje lopen, een half rondje op de binnenbaan, een stukje lopen en dan had je een rondje gedaan. Toen we bij alle kraampjes stempels hadden gehaald, gingen we in de hal verzamelen. Daar werden de Elfstedenkruisjes uitgedeeld. Toen was het tijd voor de prijsuitreiking. (Dat gaat om welk soort kleding je draagt. Het ging om oranje bij de hele Elfstedentocht). Dit keer zeiden ze: je moet (als meisje) zwarte handschoenen dragen, op noren rijden en iets oranjes op je bovenlijf dragen. Nou, dat had ik allemaal. Ik ging me melden. Pas toen ze mij bijna hadden gekozen kwam er nog een ander meisje. Toen noemden ze maanden en haar maand kwam als eerste. Dus zij had gewonnen, jammer hè?

Eigen elfstedennieuws van

Emmeke Veltmeijer, 8 jaar