Shell-topman: ik blijf

Shell-topman Sir Philip Watts heeft geen plannen voortijdig af te treden als bestuursvoorzitter van het Nederlands-Britse energieconcern. Dit heeft de Britse topman tegen het personeel van het bedrijf in het hoofdkantoor in Londen gezegd. Watts deed zijn uitspraak, zo blijkt nu, al eind vorige week. De topman antwoordde op vragen van het personeel na een toespraak die hij voor duizend Shell-medewerkers hield. Watts las op die bijeenkomst nogmaals zijn eerder geschreven open brief aan het Shell-personeel voor. Die brief schreef Watts om werknemers gerust te stellen na de commotie die ontstond toen Shell op 9 januari de `bewezen' olie- en gasreserves met 20 procent naar beneden bijstelde. De actie zorgde voor een forse daling van de koers van het aandeel Shell en veroorzaakte een spervuur aan kritiek op de leiding van het energieconcern en op Watts persoonlijk. Aandeelhouders speculeerden sindsdien hardop over het voortijdige vertrek van de 58-jarige Watts die eigenlijk medio 2005 moet opstappen wanneer hij 60 jaar wordt. Dat is de leeftijd waarop men doorgaans bij Shell met pensioen gaat.

Shell: pagina 12