Onderzoek op hoger niveau

Hij was al voorzitter van Corus Nederland, technisch directeur van Corus Group en directeur van Corus Research, Development & Technology. Sinds eind vorig jaar is daar nog een functie bijgekomen: voorzitter van het bestuur van het Netherlands Institute for Metal Research (NIMR) in Delft. Houdt Cornelis Peter Jongenburger (44) nog wel tijd over voor zijn vrouw en drie kinderen? ,,Ik ontbijt bijna iedere morgen met ze'', grapt hij. Na zijn studie metaalkunde aan de TU in Delft werkte Jongenburger vier jaar bij ABB Zwitserland. Via Shell Nederland, waar hij verantwoordelijk was voor de strategische planning, kwam hij in 1996 bij het voormalige Hoogovens terecht als managing director (sectie aluminium). Na de fusie, in 2000, werd hij daar verantwoordelijk voor het staal. Jongenburger zegt zich gevleid te voelen dat hij is gevraagd om voorzitter van het NIMR te worden. ,,Het is een van de vier technologische topinstituten van Nederland.'' Als het aan hem ligt, wordt het onderzoeksniveau de komende jaren nog wat opgekrikt.

Personalia@nrc.nl