Murat bedreigde andere leraar op Terra College

Murat D., de leerling die wordt verdacht van het neerschieten van leraar Hans van Wieren, heeft een paar weken eerder een andere leraar van het Haagse Terra College bedreigd. Dat zei schooldirecteur G. van Miltenburg gisteren in een gesprek met actualiteitenprogramma Nova. Rond Kerstmis vorig jaar heeft de verdachte een docent ,,verbaal behoorlijk bedreigd'', aldus Van Miltenburg. Naar aanleiding hiervan had de directie een ,,ernstig gesprek'' met hem gevoerd, en besloten dat hij na de kerstvakantie niet meer welkom was op school. Formeel was Murat D. niet geschorst, zodat hij nog wel zijn `leer-werk traject', een stage bij een fotozaak, kon blijven volgen. Van Miltenburg zei gisteren ook dat het hem tot op heden niet gelukt is in contact te komen met de moeder van Murat D.