Meer grote bedrijven

Haijo Dijkstra (45) is per 1 januari benoemd tot plaatsvervangend directeur bij Rabobank Nederland Corporate Clients Large Corporates. De nieuwe afdeling Large Corporates telt vijftig medewerkers en bedient de klantengroepen Multinationale Ondernemingen, Handel, Dienstverlening en Industrie. Directeur van die afdeling is Robin Bargmann. Dijkstra, die bij de Amerikaanse bank Chase werd opgeleid tot corporate banker en jarenlang opties en futures heeft verhandeld, werkt sinds 1994 bij de Rabobank. De afgelopen jaren was hij global head of Liability Management bij Rabobank Group. Het was Hans ten Cate, lid van de raad van bestuur van Rabobank, die hem vorig jaar polste of hij een managementpositie wilde bekleden. Daar had hij wel oren naar. ,,Er is de komende jaren veel te doen'', zegt Dijkstra, die meer zaken wil gaan doen met grote bedrijven. ,,De Rabobank is al de grootste op het gebied van midden- en kleinbedrijffinanciering, maar bij de large corporates valt er nog een wereld te winnen.'' Dijkstra is vice-voorzitter van de hockeyclub in Voorhout en speelt saxofoon.

Personalia@nrc.nl