Gijzeling na overval van AH-filiaal snel voorbij

Twee gewapende en gemaskerde mannen hebben vanmorgen vroeg een overval gepleegd op een filiaal van Albert Heijn in de Spaarndammerstraat in Amsterdam. De Amsterdamse politie heeft de twee mannen gearresteerd.

Om iets voor zeven uur drongen de twee mannen het supermarktfiliaal binnen. Onder dreiging van vuurwapens eisten ze geld van het aanwezige personeel. Na de melding van de overval bij de politie werd het pand door agenten van het politiekorps Amsterdam-Amstelland omsingeld. Ook werd een helikopter ingezet.

Toen de verdachten het Albert Heijn-filiaal aan de achterzijde verlieten, werden ze direct ingerekend door de politie. Inmiddels had het Albert Heijn-personeel het pand aan de voorzijde kunnen verlaten.

Omdat op dat moment nog niet duidelijk was om hoeveel overvallers het precies ging, besloot de politie de Spaarndammerstraat af te zetten. Er werd onder meer een vrachtwagen dwars op de weg gezet. Een arrestatieteam doorzocht het pand en de omgeving langdurig, maar trof geen andere overvallers aan. Om tien uur werd de stremming van de Spaarndammerstraat opgeheven. De recherche gaat de zaak nu verder onderzoeken.