Geile apen

Welcome to the Jungle, met worstelfenomeen The Rock in de hoofdrol, volgt het Casablanca-model: man in het buitenland wil zich afzijdig houden van elke politieke strijd totdat hij door de liefde voor een vrouw toch partij kiest. Met The Rock in de rol van Rick/Bogart en in plaats van Rick's Café de jungle van Brazilië als decor, waaruit hij iemand moet terugbrengen naar Amerika. Een lekker schmierende - wat moet je anders in zo'n beroerde film moet hij gedacht hebben - Christopher Walken buit daar de lokale bevolking uit, de speldenprikjes van de guerrilla's makkelijk doorstaand. Barmeid Rosario Dawson varieert op de Ingrid Bergmanrol en Seann William Scott maakt het, net als politieprefect Renault in Casablanca, iedereen lastig.

Nadat Scott en The Rock allerlei onwaarschijnlijke avonturen hebben meegemaakt met geile apen en ze een enorme tuimeling van een bergtop hebben overleefd, kiest het script eieren voor zijn geld. Ik gebruik geen wapens, zegt The Rock de hele tijd. Om er in de finale dankbaar gebruik van te maken, waarna iedereen naar huis kan - weer lekker asfalt onder de voeten. Eind goed, al goed.

Welcome to the Jungle. Regie: Peter Berg. Met: The Rock, Seann William Scott, Rosaria Dawson, Christopher Walken. In: 45 bioscopen