F1 verder weg voor Verstappen

De kans is klein dat autocoureur Jos Verstappen dit seizoen zijn carrière voortzet in de Formule I. Gisteren werd bekend dat de onderhandelingen met de Formule I-renstal van Jordan zijn afgebroken. Volgens het management en sponsors van de Limburgse coureur geven de door Jordan gepresenteerde contracteisen te weinig vertrouwen voor een succesvolle samenwerking voor komend seizoen.

De onderhandelingen tussen het kamp Verstappen en Jordan liepen stuk op het aanbod van de renstal. ,,Daar zijn we echt heel erg van geschrokken'', aldus Michel Perridon van hoofdsponsor Trust. ,,Heel ondankbaar.'' Ook Verstappen reageerde op zijn website teleurgesteld: ,,We hebben allemaal ons uiterste best gedaan om tot overeenstemming te komen. Op dit moment heeft verder onderhandelen echter geen zin.''

Vorige week kondigde sponsor Trust nog aan dat de overeenkomst met Jordan bijna was beklonken. Teameigenaar Eddie Jordan had zijn woord aan Perridon gegegeven. De verwachting was dat beide partijen binnen enkele dagen tot een akkoord zouden komen. Perridon: ,,Jordan wil ons bedrijf heel graag als geldschieter, maar we hadden niet het idee dat ze ook heel graag met Verstappen in zee wilden. Om achttien races samen te werken moet er een vertrouwensbasis zijn en die is er niet.''

Volgens Perridon en manager Raymond Vermeulen is de kans dat Verstappen dit seizoen nog in de Formule I uitkomt, nog niet verkeken. ,,We hebben wel voor vreemdere zaken gestaan met Jos'', aldus Vermeulen. Volgens beiden ligt de bal op dit moment bij Jordan. Vermeulen: ,,Als zij verder willen praten, dan horen we dat wel.'' Hij gaat er niet van uit dat de loopbaan van Verstappen eindigt als de deal met Jordan afketst. ,,Dat kan en wil ik niet geloven. Jos is een 31-jarige rijder met veel talent, met meer dan honderd Grands Prix' op zijn naam en met een fantastisch sponsorpakket. Dan kan het nu nog niet afgelopen zijn. En daarbij, niets is zo veranderlijk als een Formule I-seizoen.''