Waterpoloploeg Rusland te sterk voor Nederland

De Nederlandse waterpolomannen hebben gisteren ruim verloren in de eerste wedstrijd van het olympisch kwalificatietoernooi in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Rusland was met 10-4 te sterk in de wedstrijd in groep B. Voor de Russen was het de tweede overwinning in evenzoveel duels. De Nederlandse ploeg speelde zijn eerste wedstrijd in de poule waarin verder Brazilië, Slowakije en Argentinië zijn ingedeeld. De waterpoloërs van coach Ron de Vogel bleven in de eerste twee periodes dicht bij Rusland (2-2 en 2-1) maar verloren daarna de grip (3-0 en 3-1). ,,Aanvallend kwamen we tekort en verdedigend maakten we enkele dure foutjes'', zei De Vogel. In de derde (3-0) en de vierde periode (3-1, met een treffer van Booij) miste Nederland de kracht om terug te vechten. Volgens De Vogel is er nog niets verloren. ,,De komende wedstrijden tegen Slowakije, Argentinië en Brazilië moeten we winnen om in de race te blijven. Dat is een zware opdracht, maar niet onmogelijk. Ik heb niet het idee dat mijn spelers de druk niet aankunnen.'' De eerste drie van de elf deelnemende ploegen van het toernooi in Rio de Janeiro verzekeren zich van een olympisch startbewijs.